След като бяха евакуирани в Москва, 20 от 25-те жертви на обстрела

...
След като бяха евакуирани в Москва, 20 от 25-те жертви на обстрела
Коментари Харесай

20 от ранените при ударите в Белгород са в тежко състояние

След като бяха евакуирани в Москва, 20 от 25-те жертви на обстрела на съветския Белгород на 30 декември са в устойчиво, само че тежко положение. Това съобщиха от пресслужбата на федералното министерство на опазването на здравето, представени от " Интерфакс ".

" Състоянието на ранените е устойчиво. 20 пациенти, в това число четири деца, са в тежко положение, петима пациенти, от които две деца, са в приблизително тежко положение ", споделиха от пресслужбата.

На всички пациенти е осъществена нужната диагностика и са планувани интервенции.  Медицинският екип  е прегледал 84 души, в това число 13 деца, приети в болница преди този момент в лечебни заведения в Белгород.

" 44 души, от които и шест деца, остават на стационарно лечение в лечебни заведения в Белгород ", сподели Министерството на здравеопазването.

Лечението на пострадалите е под контрола на началника на отделението Михаил Мурашко.

Припомняме, че на 1 януари губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков заяви, че броят на жертвите на обстрела на регионалния център се е нараснал до 25: четиригодишно момиченце умря от раните си..

Руският президент Владимир Путин разгласи, че ракетните удари по Белгород, са " терористичен акт ", който няма да остане ненаказан.

Путин, който направи това изказване по време на среща с военнослужещи във военна болница в Москва, също по този начин даде обещание спомагателни удари по украински цели. Той изрази убеденост, че ходът на войната в Украйна се изменял в интерес на Русия и акцентира, че Москва желае да завърши спора, само че при нейните условия.

Ударите по Белгород станаха на фона на интензивни руските военновъздушни офанзиви против украинските градове Киев и Харков. Путин посочи, че Русия ще продължи да насочва офанзиви към " чувствителни " военни обекти в Украйна и отхвърли обвиняванията от Запада и Украйна за атакуване на цивилна инфраструктура.

Путин посочи, че Русия ще продължи да насочва офанзиви към " чувствителни " военни обекти в Украйна и отхвърли обвиняванията от Запада и Украйна за атакуване на цивилна инфраструктура.

Отделно, Украйна заяви, че през новогодишната нощ Русия е изстреляла рекордните 90 дрона против нея, като украинските военновъздушни сили обявиха, че са свалили 87 от тези 90 избухливи дрона " Шахед ", изпратени от Русия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР